Keller psychotronikem

Tomáš Tožička

Tradice české psychotroniky rozvíjí nečekaně poslanec Evropského parlamentu Jan Keller.

Dokud se psychotronickými jevy nezačal zabývat profesor sociologie a poslanec Evropského parlamentu Jan Keller, zdálo se, že česká psychotronika je mrtvá. V sedmdesátých a osmdesátých letech měla psychotronika/psychoenergetika své místo mezi vědami. Profesor František Kahuda, fyzik, matematik, teoretik netradičních vzdělávacích metod a ministr školství, byl až do svého skonu v roce 1987 ředitelem Psychoenergetické laboratoře Fakulty chemického inženýrství VŠCHT v Praze.

Poté vedení laboratoře nakrátko převzal Valdemar Grešík, který si po roce 1990, když byla psychoenergetika novými strukturami jako věda zase zrušena, otevřel v Děčíně krámek s bylinkami. Dotáhl to až na českého velkokrále léčivých čajů. Třeba takový jeho čaj Flegmatik dokáže skutečné divy. Nerozhází vás ani to, když s psychotronikou začne koketovat Jan Keller.

Mohlo by se zdát, že si z psychotroniky tropím blázny, ale to ne. Nakonec exaktní věda nedělá nic jiného, než že popisuje co změřit a jak to změřit. A protože asi nikdo soudný nepopře, tedy vyjma pánů ze spolku Sisyfos (sic), že věci jako přenos myšlenek se prostě vyskytují, pak není důvod, proč by se to někdo neměl pokoušet „změřit“. I třeba proto, aby nám řekli, že to neeexistuje (nejde změřit), nebo že se jedná o něco jiného. Protože to je na vědě to krásné, že nikdy vlastně neví, jestli měří to pravé, těmi správnými prostředky.

Ale pokusy o měření takových jevů jsou něco jiného, než se jako „psychotronik“ tvářit. Tedy tvrdit, že vidím do hlavy jiným a znám jejich myšlenky, čehož právě využívá Keller.

V jeho oblíbeném nacionalistickém periodiku vyšel rozhovor s titulkem: Natvrdo hovoří Jan Keller. Vítači uprchlíků a příznivci boje s Putinem ať raději nečtou.

Číst by ho neměl nikdo, kdo si chce zachovat ještě zbytky iluzí o panu Kellerovi. Kromě již obligátního míchání uprchlíků s migranty, příslušné dávky xenofobie a nadávání na nejrůznější politické proudy kromě extrémní pravice, v něm není nic nového. Snad tedy kromě onoho psychotronického exkurzu.

Keller ve své obhajobě Putina totiž říká: „Paní Albrightová je přece autorkou výroku, že je nespravedlivé, aby tolik nerostného bohatství patřilo Rusům.“ To je síla, ne? Ledaže by to nebyla pravda.

Američtí diplomaté si dovolí ledacos, ale že by něco takového? Keller je ovšem profesor a ten přece ví, jak je potřeba poctivě nakládat s daty a informacemi. Říkal jsem si, že takovou věc má určitě ověřenou. A protože ten citát naší milé Madly, kterou jsme tu chtěli mít i za prezidentku, by se dal využít i lépe, než jen v otravném nadávání na válečné uprchlíky, rozhodl jsem se zjistit původ.

V prosinci 2014 na tiskové konferenci v Moskvě zmínil Vladimír Putin, zřejmě další příznivec psychotroniky, že i z nejvyšších míst (USA) je slyšet, že je nespravedlivé, že Sibiř a její bohatství patří jen Rusku. Ale odkud to vzal?

Dozvěděl se to o sedm let dříve. V září 2007 se ho jeden inženýr z Novosibirsku, účastník televizního pořadu volejte prezidentovi, zeptal, co říká prohlášení Madeleine Albrightové, že Rusko kontroluje příliš mnoho zdrojů na Sibiři. Putin tehdy odpověděl, že o tomto výroku nic neví, ale je mu jasné, že se takové myšlenky honí mnoha politikům v hlavách.

To nepochybně. A nejen o Rusku. Kontrolovat zdroje nerostných surovin je snem každého správného politika, který myslí na svůj národ a na prosperitu — hlavně na tu vlastní.

Nicméně je zřejmé, že Putin neměl o výroku bývalé „státní sekretářky“ ani tušení. A jak se o něm tedy dozvěděl onen sibiřský inženýr? Z internetu, jak jinak. V roce 2005 do jakési diskuse účastník pod nickem (přezdívkou) Nataly1001 napsal: „Albrightová řekla, že nemůže být žádná diskuse o celosvětové spravedlnosti, dokud je oblast jako Sibiř vlastněna jedinou zemí“ (rozuměj Ruskem). Někteří účastníci diskuse to zpochybňovali, jiní tvrdili, že to řekl Zbigniew Brzezinski. To byl také pěkný vykuk a navíc i Albrightové učitel! Zdroj však v diskusi chybí.

Ale už pár měsíců na to řekl v televizním pořadu Postscript profesor Alexej Puškov, předseda zahraniční komise Dumy, že i když to „Albrightová možná neřekla přesně takhle, možná si to myslela, nebo si to myslel nějaký jiný bystrý Američan.“ Aha. Čtení myšlenek jako nástroj politické analýzy.

Ale od té doby se to bere jako fakt a vesele se to cituje. Kahuda s Grešíkem by se asi nestačili divit, kde všude lidi blbnou s psychotronikou. Ale tady to nekončí.

Teď přichází opravdu tvrdá parapolitika. V prosinci 2006 zveřejnila Rossijskaja Gazeta interview s generálmajorem Borisem Ratnikovem pod názvem „Tajná služba četla myšlenky Albrightové.“ Ratnikov totiž vedl tajnou divizi pro čtení myšlenek. V rozhovoru zmiňuje i to, jak se prolomili do podvědomí Albrightové. „Detekovali jsme patologickou nenávist ke Slovanům. Je rozhořčena, že Rusko vlastní největší zásoby nerostných surovin na světě.“

Byl prvním mužem na měsíci skutečně mladý Jan Keller? Foto NASA Goddard CC

Tak jsem u cíle. Prostě tajná služba si přečetla podvědomí madam Albrightové, pak to řekli inženýrovi v Novosibirsku, ne špatně: nejdřív tomu Nataly1001. Ten to pustil na internet, odtud inženýr, ten hned volá Putinovi a od toho to slyšel ve svém kamrlíku v Bruselu i náš profesor Keller, když sledoval svého oblíbence v televizi. Jak prosté.

Co z toho plyne za poučení? Vzhledem k tomu, že na zjištění výše uvedeného stačí elementární znalost angličtiny a chvilka brouzdání po internetu, je zřejmé, že Putin, Puškov a Keller nemají problém s informacemi, které někdo vyhrabe z podvědomí třeba Madleine Albrightové. Škoda jen, že jsme se nedozvěděli od generála Ratnikova něco víc i o jejích parapsychologických schopnostech. Je přece známo, že Albrightová vyniká v odhalování přízraků — na každém satelitním snímku z Iráku jasně viděla zbraně hromadného ničení. Musím říct, že hrabat se v mozku Albrightové nikomu nezávidím, stačí mi wikileaks.

Čtení myšlenek je evidentně běžnou politickou praxí. Řadí se k dalším schopnostem politika jako je věštění či vyvolávání přízraků. To je dobré vědět, když bude Keller, nebo jiný politik, zase něco zajímavého povídat.

    Diskuse
    June 3, 2016 v 10.18
    "Vítači uprchlíků a příznivci boje s Putinem"
    Otázka, proč je tak téměř nerozlučně spojena protiuprchlická agenda a obhajoba Putina, je myslím dost zajímavá.

    Z celoevropského hlediska je toto spojení především záležitost krajní pravice a lidé s levicovými kořeny jako Jan Keller zde hrají druhé housle.
    ??
    June 3, 2016 v 11.28
    "Řadí se k dalším schopnostem politika jako je věštění či vyvolávání přízraků"

    Napriklad nam vitaci vesti (Culik BL), ze investice do uprchlika se za pet let vrati dvakrat ! A pak se dozvime od samanu z EK, ze mame za neprijateho uprchlika zaplatit pokutu 7 milionu. Proc se o ty uprchliky sakra nervou ? Vzdyt jsou to penize lezici na dlazbe. Ze by nam je Merkelova cpala, protoze jsme chudi ? Culik prece nelze, Culik je pouze udavac.

    p.s. Vyplytvat tolik tolik casu na pospineni cloveka , ktery se pouze snazi popsat realitu, to chce poradnou davku nenavisti. Rekl bych az psychopaticke.
    TT
    June 3, 2016 v 11.50
    Kde chybí logika,
    dá se těžko hledat dokonalost i v kozelcích, řekl by klasik. Člověk nemusí vědět, jestli jsou údaje správné, ale tak, jak je postavil pan K prostě nedávají smysl. Vezmeme-li informace jím citované za fakt, pak přijetí uprchlíka přináší zisk, nepřijetí naopak znamená ztrátu. Tam není vnitřní rozpor.

    Ale s tím se nedá nic dělat. Protože chcete-li, aby profesor necitoval nesmysly ruských psychotroniků, je to projev nenávisti. Pak se může Hůlová horem dolem divit, že si z těchhle lidí někdo dělá legraci a nebere vážně...
    MP
    June 3, 2016 v 17.19
    Tomáši, takto ne
    To není vůbec hezké šířit nezaručené údaje. Copak máš jediný spolehlivý doklad, že to ti Ratnikovovi experti nedokázali přečíst? Jistě, taková dovednost má strategický význam, proto prostě musí tajit, že to umí.
    Navíc Ty myšlenky číst neumíš -- sám si to přiznal--, tak jak můžeš s jistotou tvrdit, že si to MA opravdu nemyslela?

    A souhlasím s Pavlem Kuchejdou, opravdu je absurdní "vynakládat tolik, tolik času na pošpinění" Jana Kellera. Jako by to Honza nezvládal bravurně a rychleji sám.
    TT
    June 3, 2016 v 17.41
    Aha!
    Inu Martine, tady je vidět kdo je skutečný akaděmik a kdo do toho prostě jen tak fušuje. Tenhle logický lapsus zase unikl mě. Ale redakce to stáhnout nechce. Že prý s tím Tvým doplňujícím komentářem je to jen další důkaz toho, jak Rusko získává stále větší převahu nad západem a ani HARP nám nepomůže,
    MP
    June 3, 2016 v 21.20
    Nešiř defétismus
    Ona to není zase tak velká hrozba. Nanejvýš umí číst myšlenky, takže většina naší generality a politické reprezentace není nijak ohrožena.
    June 3, 2016 v 21.47
    "Míň si nadávat, víc se poslouchat
    a zvyknout si na to, že společnost musí hledat jinou formu jednoty."
    Doporučuje Josef Šlerka v rozhovoru s Janem Čulíkem
    https://www.youtube.com/watch?v=XnGQIgSc-sY
    Je ke cti Jana Čulíka, že nechal Josefa Šlerku poukázat na zpozdilost těch, kteří místo hledání motivace lidí s jinými názory než mají oni sami a místo pátrání po úhlu jejich pohledu, hledají na těch lidech s jinými názory nepodstatné poklesky, anebo je hanlivě nálepkují (což zde naštěstí Tomáš Tožička nedělá).
    Zamyslel se Tomáš Tožička nad tím, proč Jan Keller říká to, co říká? Těžko mu může porozumět, když si nedá práci pochopit jeho motivaci.
    V podstatě souhlas s panem Kuchejdou. Jako záminka ke kritice za každou cenu mi připadá tak rozsáhle diskutovat tvrzení, které je u Kellera jen nadhozeno a není vlastním tematem jeho úvahy. Opominout dohledat autenticitu tvrzení to se může někdy stát každému, a vzhledem k množství textů , které Jan Keller píše v Právu a jinde by se spíše člověk divil, že těch kritizovatelných míst je u něj tak málo. Proč je bystrý a neúplatný Jan Keller trnem v oku panu Tomáši Tožičkovi? Vždyť oba pánové mají přinejmenším společnou bystrost, neúplatnost a snahu prospět veřejnosti?

    Pan Profant má zřejmě nějaké osobní důvody, soudím podle toho, co tady bylo řečeno v některém minulém zdejším výpadu proti panu Kellerovi. Jenže vyřizování osobních účtů ve veřejných debatách moc sympatické není.
    MP
    June 4, 2016 v 10.03
    Blaženě Švandové
    Ano, mám docela osobní důvod. Vadí mi, když ze sebe někdo, koho znám jako inteligetního a vzdělaného člověka, dělá šaška.
    ??
    June 4, 2016 v 10.28
    Muzu se mylit, ale doufam, ze p. Keller nerika Profantovi Martine.
    "Volnem ke svobodě"
    Tohle take napsal p. Tozicka. Clovek by mu skoro veril, ze na rozdil od Profanta si skutecne mysli , ze i ti delnicni hnupove si zaslouzi lidske zachazeni.

    Pokud p. Tozicka oslovuje Profanta Martine, pak se zrejme dobre znaji a kazi ho tedy spatna spolecnost.
    Samozrejme, muj nazor na Profanta je ovlivnen tim, ze mne nazyva blbcem ktery nicemu nerozumi (patrne mam jeste nejake zbytky jesitnosti). Cast "kavarny" nesmirne irituje, kdyz nekdo poodhali jejich podvody. Coz jsem udelal v pripade Halik. To ze nejaky delnicky blbecek prokazal na techto "levicovych strankach" naprosto nezvratne podvadeni s tzv. vedeckou literaturou patera Halika, mi Profant neodpusti. A nejen on. To ze nikomu ze vzdelancu publikujicich na techto strankach tento odhaleny "financne vedecky podvod" a amoralni postoj Profanta a Olivy nestal za jedine slovo, je jen ukazkou upadajicici moralky zdejsich prispevatelu. Cest vyjimkam.


















    June 4, 2016 v 13.22
    Kdo je bez viny, nechť hodí kamenem.
    Či na současnou situaci upřesněno: jen ten, kdo není zainteresován na byznysu s chudobou, může být brán v tomto směru jako objektivní.
    Jistí "Babišové", hájící svá "Čapí hnízda", to asi nebudou. Byť se schovávají za ty nejvyšší morální imperativy.
    Za ty se schovávají ale i majitelé ubytoven. A možná i pašeráci migrantů. Ti jim přece také "pomáhají".
    Keller je výborný glosař. Jeho postřehy jsou přesné a vtipné. A i kdyby někdy psal o neprokázaném citátu, jistě nemá zapotřebí své články obšlehnout. Jako někdo: http://foreignpolicy.com/2007/11/07/russian-spies-can-read-madeleine-albrights-mind/.
    PK
    June 4, 2016 v 14.45
    Normalizační bolševik Keller
    je prachobyčejný papaláš, který si za peníze daňových poplatníků válí šunky v Bruselu. Kromě vyučtovávání diet nedělá vůbec nic. Což je ovšem samozřejmě na jednu stranu dobře.
    MP
    June 4, 2016 v 15.38
    Pavlovi Kuchejdovi
    Já Vás nazval blbcem? Že bych byl tak slušný? Nevzpomínám si, ale pokud ano, byla to chyba. Blbost -- tedy nezpůsobilost pochopit podstatu problému v diskusi o uznání publikací Tomáše Halíka z hlediska rivvovských bodů -- by ledacos omlouvala. Fakt jsem k Vám byl tak tolerantní?
    TT
    June 4, 2016 v 16.05
    No vida
    tak pan Ševčík umí hledat na internetu! No jen je trochu mimo, když si myslí, že je to jediný článek, který poukazuje na to, že ruští politici (a Jan Keller) mají k dipozici čtenáře myšlenek. Článků o tom citátu je mnoho a když ho našel Ševčík, mohl ho najít klidně i Keller...

    Ve zmíněném článku chybí vazba na NATALY1001 a data událostí. Ale to nevadí. Pan Ševčík bude profesor. Tedy jako profesor Keller. Také tak mizerně cituje.
    MP
    June 4, 2016 v 18.27
    Tomášovi Tožičkovi
    O existenci postupu, jak odhalovat politicky významné myšlenky, ví západ od roku 1724, kdy publikoval jakýsi irský kněz s pochybnou politickou minulostí informace ukradené špionem s krycím jménem Gulliver v Ladožské akademii věd. Podobnost s jmenem jezera nedaleko města s první ruskou akademií jistě není náhodná. Jedná se o metodu, jak rozpoznat smýšlení zájmové osoby rozborem jejích exkramentů. O aktuálnosti metody svědčí, že v roce 2012 chtěla ostravská radnice pomocí čidel umístěných v kanalizace rozborem téže materie určovat potenciální kriminální zóny ve městě.

    Jde tedy o totální selhání FBI a CIA, které nezabezpečily důležitý informační zdroj pocházející bezprostředne od významné představitelky americké administrativy. Navíc se obě služby pokoušejí perfidně věc zamlžit poukazy na mnohem méně riskantní nezabezpečené maily Hilary Clitonové.

    Mimochodem za opravdu špičkový výkon ruské rozvědky považuji krycí historku. Sběračky analyzovaných vzorků jsou v žargonu příslušné služby označovány jako medovky, protože produkt, který sbírají se jaksi nehodí nazývat pravým jménem. Když novináři toto slovo vyčmuchali, svedla je ze stopy romantická vyprávěnka o agentkách speciální školených tak, aby ve svých obětech vyvolaly sexuální závislost.

    Citace zdrojů neuvádím, ale BIS by si konečně měla začít lépe hlídat své záchodky, kdy její agenti vědí, co vědí.
    June 5, 2016 v 6.54
    Ecce Homo!
    Levicový aktivista, či sluníčkář, neboli dobroser jako součást toho lepšího, co v lidech je? Nový typ humanisty, demokrata a osvícence?
    Ne. Jen, jak vidno, člověk. Člověk se všemi svými nectnostmi. Až nenávistné netolerantní k jiným názorům a atakující ty, kteří mu sahají na byznys. Demokratická vůle většiny, pokud se neshoduje s jeho názorem, či byznysem, pro něj není podstatná. Hledá si cesty, jak ji nedemokraticky obejít. Bez respektu k demokraticky nastoleným zákonům, které se mu momentálně nehodí, klidně pořádá hon na ty, kteří mu nejdou na ruku.
    Neutvořila se nám tedy nová elita národa, někdo, kdo by byl hodný následování. Jen ti, kteří se tak vidí, nebo by tak byli rádi viděni. Jen lidé propagujcí své dogma, nebo ti, kteří z toho mají vejvar.
    Proč bychom zde pak neměli být svědky jejich ataků na ty, kteří nehrají jejich notu, na ty, jímž nesahají ani po paty? Vždyť jsou to jen lidé.
    June 5, 2016 v 13.09
    Hate Free
    Lepší dialog nevznikne ukázkovým ad hominem hned úvodem:

    »V jeho oblíbeném nacionalistickém periodiku«

    Kritikou zcela otevřeného média se dostaneme někam dál? Škoda, že nejde Parlamentní listy zakázat..., že
    June 5, 2016 v 13.13
    Panu Kubičkovi
    ledaže by člověk byl tak i d e o l o g i c k y zaslepený, a nevšiml si, že USA podporují Německo v imigraci a přitom to byly právě USA (ale mj. i Francie), které rozbily všechny ty dříve relativně stabilní islámské země. Ale to jste nechtěl slyšet...
    June 5, 2016 v 14.48
    Jako kdyby nestačilo, co tato "expolitička"
    trousí, kudy chodí: tedy že Putin je "opravdu zlý člověk"...
    Ale to je asi jedno, milí a jemní vlastenci...

    http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/4970184/Albright_Putin-ist-smart-aber-ein-wirklich-boser-Mensch

    Nikde jsem od vás v DR jasně neslyšel, že imigrantů je v Evropě nebo Německu již příliš mnoho a že by se měli po nalezení dočasného útočiště vrátit domů, Tomáši.

    A že bychom se měli zaměřit na odstranění p ř í č i n vlny migrace,

    abychom jim skutečně

    p
    o
    m
    o
    h
    l
    i

    – což ovšem bez kritiky USA, bez ukončení věčného oslavování americké zbrojařské lobby, zastoupené zde ukázkově naší drahou rodačkou Marií Korbelovou opravdu, ale opravdu, nepůjde.

    Takže do té doby, než pochopíme, že Putin není "čisté zlo", ale jen obyčejný politik, který jen a pouze hájí zájem své vlastní země, tedy té země, kterou NATO stále více a více ohrožuje, do té doby, dokud nenajdeme odvahu uvidět skutečnou podstatu USA a NATO – do té doby se nic nezmění.

    A psychotronicky si vymyslím a ihned utvořím, že i Dalajláma si myslí ohledně imigrace totéž. Cink. A je to:

    http://timesofindia.indiatimes.com/world/europe/Dalai-Lama-says-too-many-refugees-in-Europe/articleshow/52522387.cms

    * * *

    Součástí našeho problému je, že ti, kdo sami sebe pasují na etické rytíře a ochránce pravdy nevytvářejí nic jiného, než negaci a zlo. Vzpamatujte se je. Profesor Keller je proti vašemu namyšlenému a světaznalému velmi skromný a pokorný člověk.

    Ale a u t e n t i c k á pomoc imigrantům, uprchlíkům, utečencům nebo ilegálům atd., což je zcela jedno, jak se jmenují, vás opravdu, ale opravdu nezajímá.
    MP
    June 5, 2016 v 18.56
    Tak tedy jasné slovo
    Uprchlíků v Evropě není příliš mnoho. Je jich příliš mnoho v Řecku, skutečnost, že mu nejsme ochotni a schopni pomoci je ostudná.
    A přichází jich příliš mnoho naráz do Německa, opět je ostuda, pokud nechceme udělat nic proto, abychom to pomohli odstínit, třeba tím, že bychom vzali přechodné ubytování lidí a s nimi spojenou administrativu na svá bedra do doby, než odejdou do Německa či Britanie, tedy zemí, ve kterých mají objektivně lepší perspektivy než u nás.

    A podobně budiž řečeno jasně:
    Člověk, který musel v dospělém věku začínat někde znovu, nemá být vyhánět postrkem jako balík.

    A do třetice:
    Člověk, který se vymlouvá na jakési geopolitické souvislost (jakékoliv) proto, aby nemusel nic udělat pro svého bližního, je dost odporný.
    TT
    June 6, 2016 v 0.13
    Inu neslyšel...
    Skutečně jste od mě, Michale, nemohl slyšet, že v Evropě je uprchlíků příliš mnoho, protože neplácám nesmysly. Uprchlíků je mnoho v některých státech - Libanon, Turecko, Jordánsko a také Pakistán či Sůdán. Ups. To nejsou evrospské země. Přesto má každá z nich víc uprchlíků na hlavu, než si většina evropských zemí vůbec dokáže představit.

    Za poznámku stojí, že nejvíce uprchlíků přijímají země, v nichž je hlavním náboženstvím islám. A to mě jako křesťana trápí, protože se trochu stydím, že nás bratři muslimové takhle zahanbují. Nutno dodat, že jsem byl křesťanem ještě před uprchlickou krizí, která udělala křesťana v ČR z kdekoho.

    Nemám radost z toho, že se svět vinou zbrojení a nadměrného konzumu Severu mění k horší a miliony lidí musí prchat před násilím a ekologickou katastrofou. Ale prostě se snažím hledat řešení a ne se hrabat v mozku Putina či Obamy a sestrojovat idiotské konstrukty o spiknutí.

    Jen bych na ještě na tomto místě rád zmínil, že DR mi zatím opravdu nepřijde jako médium, které podporuje NATO a Bílý dům. A zároveň je dobře, že přes zjevný odpor k politice USA si zachovává obdiv k americké kultuře. Stejně jako si zachová obdiv k té ruské, ačkoli neadoruje autoritářství Putina. Ale pro černobílé vidění USA-Rusko =černá - bílá je to asi těžko uchopitelné.

    Proto musí existovat PL, aby se v nich ta blbost jasně vyjevila a bylo si z čeho dělat srandu. Jako třeba z profesora, který cituje psychotroniky.
    PK
    June 6, 2016 v 7.33
    Dočkáte se svého Trumpa, levičáci
    Zřejmě bylo třeba pana Ruska uklidnit, že DR přece má také "zjevný odpor k politice USA", stejně jako pan Rusek.

    Ano, zjevně je tomu opravdu tak. Nedělejme si tedy žádné iluze o nějakých velkých společných akcích zdejších levičáků a "pražské kavárny".

    A mohu jenom ještě dodat: nebojte se, brzy se dočkáte svého Trumpa - když tedy máte "zjevný odpor" k Obamovi a jeho politice.
    JN
    June 6, 2016 v 9.42
    Já Vám nerozumím, pane Profante. Máme je učit česky, nebo rovnou německy?
    "... přichází jich příliš mnoho naráz do Německa, opět je ostuda, pokud nechceme udělat nic proto, abychom to pomohli odstínit, třeba tím, že bychom vzali přechodné ubytování lidí a s nimi spojenou administrativu na svá bedra DO DOBY, NEŽ ODEJDOU DO NĚMECKA či Britanie, tedy zemí, ve kterých mají objektivně lepší perspektivy než u nás.

    A podobně budiž řečeno jasně:
    ČLOVĚK, KTERÝ MUSEL(?) ((- to je to dělení na uprchlíky a migranty)) v dospělém věku ZAČÍNAT NĚKDE ZNOVU, NEMÁ BÝT VYHÁNĚN postrkem JAKO BALÍK."

    ---------------------------------------

    Připouštíte tedy, že i když vezmeme přechodné ubytování migrantů ponějakou dobu na svá bedra (máme je učit česky, nebo rovnou německy?), oni pak stejně odejdou do Německa (neboť tam mají lepší podmínky). Zároveň říkáte, že migrantům nemá být proti jejich vůli nařizováno, kde se mají usadit?

    Jak tedy vlastně pomůžeme Německu, když ti migranti, i podle Vaší úvahy, nakonec odejdou do Německa, tedy ten konečný součet imigrantů v Německu bude (pro jednoduchost) přibližně stejný, jen bude o nějakou dobu posunutý (než se jim podaří vycestovat od nás do Německa)?
    TT
    June 6, 2016 v 11.16
    USA stojí nad propastí.
    USA musí dohnat a předehnat! A proto se Trumpa už nedočkáme, protože ho máme na hradě. A v duchu multikulturalismu a náboženského ekumenismu můžeme použít známé vyznání víry i pro naši vlast - Není blbosti bez Zemana a Keller je jeho prorok!

    A oprava: Mezi státy s velkými počty uprchlíku jsem jmenoval omylem Súdán místo Senegalu.
    June 6, 2016 v 14.21
    Jaká má vlastně smysl takováto "debata"?
    Jedni o voze a ti druzí stále a stále o koze.
    A jinak to asi ani nebude. Vždyť právě jen díky té babylonské změti nás mohou mlátit po hlavách za naši "náckovost". Vyčítat nám nedostatek humanismu.
    A hlídat si své kšefty. Takže má cenu debatovat, když nerozlišíme migranta od uprchlíka? Když nerozlišíme altruistu od byznysmena? A Zemana od Kellera?
    MP
    June 6, 2016 v 15.30
    JIřímu Nushartovi
    To se nedá nic dělat, že mi nerozumíte. Asi nemá smysl začínat stejnou diskusi stále znovu.

    A) Neumím předběžně rozlišovat mezi uprchlíky a migranty. Nevím, který člověk prchá před smrtí hladem a u který před smrtí z rukou vraždicí vlastní vlády, samozvaných milic či mírotvorných bombometčíků.
    Navíc se Michal Rusek, kterému jsem odpovídal, ptal na oblasti, kde ten malér způsobil americký imperialismus -- a tam jde, podle mého prostého názoru, vždy o uprchlíky z valečných či rozvrácených zón. Podobně jako u lidí z obou stran hranice republik ukrajinských separatistů.

    A -- to také nepíšu poprvé -- považuji to rozlišování na uprchlíky a migranty za nemorální a blbé.

    b) Je jedno, jestli bychom ty uprchlíky učili česky, německy nebo anglicky (i když vzhledem k tomu, jak se dnes učí německy naše děti, pochybují, že by dve později jmenované možnosti byly reálné). Jde o masu lidí, kterou je potřeba ubytovat a provést formálním řízením. Ano, většina z nich pak půjde dál a pro všechny bude lepší, když nebude předstírat, že to je jinak.
    MP
    June 6, 2016 v 15.30
    JIřímu Nushartovi
    To se nedá nic dělat, že mi nerozumíte. Asi nemá smysl začínat stejnou diskusi stále znovu.

    A) Neumím předběžně rozlišovat mezi uprchlíky a migranty. Nevím, který člověk prchá před smrtí hladem a u který před smrtí z rukou vraždicí vlastní vlády, samozvaných milic či mírotvorných bombometčíků.
    Navíc se Michal Rusek, kterému jsem odpovídal, ptal na oblasti, kde ten malér způsobil americký imperialismus -- a tam jde, podle mého prostého názoru, vždy o uprchlíky z valečných či rozvrácených zón. Podobně jako u lidí z obou stran hranice republik ukrajinských separatistů.

    A -- to také nepíšu poprvé -- považuji to rozlišování na uprchlíky a migranty za nemorální a blbé.

    b) Je jedno, jestli bychom ty uprchlíky učili česky, německy nebo anglicky (i když vzhledem k tomu, jak se dnes učí německy naše děti, pochybují, že by dve později jmenované možnosti byly reálné). Jde o masu lidí, kterou je potřeba ubytovat a provést formálním řízením. Ano, většina z nich pak půjde dál a pro všechny bude lepší, když nebude předstírat, že to je jinak.
    June 6, 2016 v 16.30
    Proč také rozlišovat, když se tím kazí kšefty?
    Já považuji za nemorální a obrblbé, když se peníze na potřebné rozhazují pro ty, kteří je nepotřebují. Jen proto, že se to někomu nehodí. Nedělat dobrotu za cizí, hned by se panečku rozlišovalo! Tohle rozhazování bez rozlišování já považuji za svinstvo.
    Český dělník u nás ve fabrice, která patří Němcům, dostane za měsíc, za svou práci 1/4 sociálních dávek pro migranta v Německu. Za to máme Němce "odstínovat"? A proč vlastně? Netvrdí německé špičky, že migranti jsou do budoucna pro Němce přínosem? Tak proč máme financovat jejich investice? Svůj budoucí přínos by si měli fincovat sami, ne?
    MP
    June 6, 2016 v 17.37
    Luďkovi Ševčíkovi
    Co kdybyste zkusil někdy vzít do ruky kalkulačku a počítat? Fabrika vlastněná Němci v Mladé Boleslavi, průměrná mzda 34000, nárůst podle kolektivní smlouvy v dělnických profesích o deset procent. Opravdu si myslíte, že jsou dávky pro azylanty v SRN něco přes 5 000 eur měsíčně?
    Neznám bohužel mzdy v ostatních Němci vlastněných fabrikách, ale dejme tomu, že bychom měli fabriku, kde by byl dělnický příjem 18000. I potom by to bylo 2 600 eur měsíčně, násobek minimální mzdy. Opravdu?

    Zkuste prostě říct, nemám rád uprchlíky a nemám rád sluníčkáře, to je Vaše právo a beru to. Ale nezkoušejte kvůli tomu překrucovat evidentní fakta.
    June 6, 2016 v 18.27
    Kalkulačku nepotřebuji. Ale za maturitu z matiky budu bojovat:
    Viz - "dělnický příjem 18000. I potom by to bylo 2 600 eur měsíčně"
    U nás je fabrika vlastněna Němci a lidi tam mají okolo 13000 -14000 čistýho.
    Dávky pro azylanty jsou 54000 měsíčně.
    A i kdyby jinde byly mzdy takové, jak píšete, pořád je to daleko méně, než kolik dostane migrant bez práce. Takže znovu: za co máme Němce "odstínovat"?
    Nemám rád ty, kteří ohlupují veřejnost, aby měli byznys. A kteří
    proto dělají z druhých rasisty a xenofoby.
    A kteří proto překrucují evidentní fakta.
    June 7, 2016 v 1.25
    Hledání kontextu... Vidět kontext... Schopnost rozlišit klíčové kontury...
    Jistě... Bez zaručených informací shora je vše následující jen spekulace. Má však logiku.

    Fakta: Zrušení sankcí Íránu, hodný a mírový Obama na Kubě, dále ve Vietnamu, dokonce již i v Japonsku…

    Nyní zprávy ČT ukazují USA, jak konečně už útočí proti ISIS...

    Položme si klíčovou otázku: Proč nyní? O co neoconům v USA jde? Proč ta pečlivá snaha?

    Nebo v ě ř í m e, že je to čistá láska z USA?
    Jde o ukázkový altruismus?

    * *

    Je nemyslitelné, aby ISIS existoval již několik let, bez masivní zahraniční podpory. Nebo snad byla média už schopna investigativně ověřit, zda ISIS podporuje Turecko? Nebo to jsou Saudové? Nebo to byly kdysi USA? Mluví se o tom, že ISIS vyváží ropu do Turecka, objevují se zprávy o tom, že ISIS je zásobovaný zbraněmi z Turecka.

    Nebo má snad ISIS na svém území výrobu vlastních zbraní? Chápu, že je možná pravdivé tvrzení, že ISIS ukořistil nějaké zbraně a munici, kterou "omylem" zapomněla odvézt vojska USA z Iráku. Ale přece není možné, aby dodnes bojoval ISIS zbraněmi a municí ze starých skladů USA z Iráku.

    Odkud bere ISIS další zbraně? – To opravdu mezinárodní společenství nemá schopnost uzavřít okolí ISIS, aby ISIS neměl další a další zbraně? Nebo pokud to nejde, proč nemáme aspoň průkazné fotografie ze satelitů nebo dronů atd.? Copak toto nelze pohlídat?

    Jaký smysl a jaký účel má vlna migrace do Evropy? Když vidíme, že není snaha p ř í č i n y válek tedy zejména ISIS odstranit...

    Takže možná už čas ISIS skončil, jeviště je připraveno a nastane další dějství... Možná.


    * * *

    Pokud se během mistrovství světa ve fotbale VE FRANCII, které končí 10. ČERVENCE 2016, rozhoří masivní letní imigrační nepokoje (bohužel nelze vyloučit...), které budou zakončeny cca 10× větším terorizmem (nebo 100× větším) než byl Brusel...

    Otázka: Bude pak Francie a Evropa sledovat dění na východě Ukrajiny nebo následky terorismu v Evropě?

    Pokud se na summitu NATO ve dnech 8. a 9. ČERVENCE 2016 "naši" zástupci vojensko-průmyslového komplexu dohodnou, že udělají "bratrskou pomoc" Ukrajině a v bleskové válce dostanou proruský východ Ukrajiny pod kontrolu silou...

    Víme, že v Polsku má NATO již dnes na 25 tisíc vojáků…Možná však i víc. Nevíme.

    http://archiv.ihned.cz/c1-65315640-vychod-nato-zada-od-aliance-vetsi-ochranu

    * * *

    Jak bude reagovat Rusko?
    Proč investovalo USA tolik do svého image?

    Mizera Keller a jeho psychotronika…

    JN
    June 7, 2016 v 8.01
    Jak tedy pomůžeme Německu?
    Dobrá, vezmeme tedy "přechodné ubytování lidí a s nimi spojenou administrativu na svá bedra DO DOBY, NEŽ ODEJDOU DO NĚMECKA".

    Jak tím pomůžeme Německu?
    PK
    June 7, 2016 v 8.18
    Budte v klidu, pane Rusku
    Jste tady správně. Tady máte většinu na své straně. Antiamerikanismus je tady vládnoucí ideologie. Tady lítá vzduchem "americký imperialismus" jako houska na krámě. Bez uvozovek, bez ironie. Jako za starých dobrých bolševických časů.
    A pan Tožička vyslovil oficiální doktrínu Deníku Referendum: "zjevný odpor k politice USA".

    Buďte v klidu, pane Rusku. Tady jste mezi svými.
    MP
    June 7, 2016 v 11.27
    Luďkovi Ševčíkovi
    Mohl byste napsat jméno té firmy, kde jsou dělnické v průměru 13000 nebo 14000 tisíc? Předpokládám, že mluvíme o hrubé mzdě, protože jinak nejde porovnávat.
    June 7, 2016 v 13.10
    Je to v čisté mzdě.
    Samozřejmě bez bonusů na děti atd. Migrant dostane dávky také bez odvodů, jaké by to pak bylo jinak srovnání?
    To jméno firmy chcete proto, že budete bojovat za zvýšení mezd oněch zaměstnanců, aby za svou práci dostávali alespoň tolik, kolik dostane migrant jen za svou přítomnost v Německu? Chcete naskenovat výplatní pásky, aby jste uvěřil?
    U nás jsou mzdy jiné, než v Praze. I když v poslední době se to lepší, protože je nedostatek pracovních sil /toho 0,5 milionu, co je na pracáku, dělat nebude, nemusí/. Takže třeba zde: http://www.egston.com/en/freejobpositions.php, kde má dcera pracovala loni na jaře za 9 tisíc hrubého /německá firma/ už nabízejí 13 až 17 tisíc hrubého. Ovšem když ptáčka lapají....
    MP
    June 7, 2016 v 15.52
    To víte, my v Praze se máme. Ale že se mi ten kaviár se šampaňským občas už přejídá, zajíždím občas do toho barbarika, co nás obklopuje. A jako zamindrákovaný povaleč z pražské kavárny poslouchám jadrnou řeč dělného českého a romského lidu (abych z ní tyl a barvitými obraty své kavárenské tlachání obohacoval) a jeho příslušníci dost často i řeč na výdělek zavedou, častěji ještě na peníze, za který by už určitě nedělali.

    Ale na čistou a hrubou mzdu jsem se psal ze zcela věcného důvodu. Tu čistou nejde porovnávat.

    K tomu Německu, pokud se ve Spiegelu nemýlí -- a to se jim v číslech obvykle nestává --, pak azylant mimo zařízení (to jest: živí se sám) dostává podporu do výše 359 Eur měsíčně, na dítě příplatek pod 100 Eur měsíčně. Náklady v azylovém zařízení jsou už poněkud nepřehledné, ale hotově je to do 143 Eur měsíčně.
    June 7, 2016 v 18.24
    Nechápu, proč by se nedala porovnávat čistá mzda?
    Vždyť dávky migrantům nejsou zdaněny, je jim státem navíc hrazeno zdravotní a možná i sociální pojištění, tohle by jste jim musel k dávkám jinak připočítat.
    Co se týká toho Špíglu, mě by se líbil konkretní odkaz. Jedna dobrá duše mi poslala odkaz, který hovoří trochu jinak o dávkách pro migranty: http://eurodenik.cz/zpravy/nizozemske-organy-chteji-uprchlikum-poskytnout-az-10-tisic-euro-na-nakupy
    i s odkazem na originál: http://www.bd.nl/regio/brabant/vluchtelingen-in-oisterwijk-krijgen-10-000-euro-shoptegoed-kaart-1.6047529
    Taková konkretnost by se mi od vás líbila.
    June 8, 2016 v 3.35
    Pane Profante
    můžete zde všem vysvětlit, co před 10 lety, kdy jste byl zodpovědný poradce, stalo na t o m webu těch 650 tisíc, nebo kolik? Víte co mám na mysli. Podle mého soudu je to sotva za 50 tisíc. Byl jste odpovědná osoba? Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.novinky.cz/domaci/350673-prazsky-clen-piratske-strany-profant-se-podilel-na-podezrelem-projektu.html

    Navíc je to dnes mrvé dítě: http://www.webtolerance.cz/
    MP
    June 8, 2016 v 8.45
    Luďkovi Ševčíkovi
    Stačí říct:

    http://www.spiegel.de/politik/deutschland/fluechtlinge-in-deutschland-antworten-zum-taschengeld-a-1048432.html

    český souhrn:

    http://blisty.cz/art/78701.html

    Zatímco Blisty občas jedou, Spiegelu se to v číslech nestává, takže jsem tentokrát neprohledával oficiální zdroje, ony mají tyhle údaje německá ministerstva ještě nepřehlednější, než je to u nás.
    + Další komentáře