Jak jsem téměř vypustila maso z jídelníčku
Ivana RecmanováVegetariánství je dnes běžnou variantou životního stylu. Přestože sám člověk nic nezmění, rozšířená praxe může v konečném důsledku napomoci snižování produkce velkochovů.
Už zhruba dva měsíce se stravuji převážně vegetariánsky. „Převážně vegetariánsky“ u mě znamená, že si maso dávám nanejvýš dvakrát do týdne. Proč jsem se k tomu odhodlala?
Důvodů bylo několik. Tím prvním a nejzásadnějším byla — i když je to už asi klišé — starost o zvířata. Nevadí mi konzumace masa, ale protože jsem si zjistila něco o podmínkách, v jakých hospodářská zvířata ve velkochovech žijí, rozhodla jsem se masitou stravu zredukovat. Jeden člověk sám nic nezmění, ale kdyby byla nižší poptávka po mase, nebylo by potřeba masového chovu a zvířata chovaná na maso by měla větší prostor k životu.