Pevnost Česko, zeď, jež vyrostla na Václavském náměstí

Ondřej Mazura

Na Václavském náměstí se konal ve čtvrtek happening proti strachu a xenofobii ve společnosti a za solidaritu s uprchlíky.

Diskuse
June 25, 2015 v 22.58
O 200 metrů níže
Účastníkům možná ušlo, že o 200m níže (je to vidět i na fotkách v DR) proběhla zcela simutlánně ještě jedna akce, česká realita je vskutku magická, foto z té druhé zde: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/obrazem-happening-proti-okupaci/r~16853f561b5411e5ae1b002590604f2e/
??
June 26, 2015 v 20.39
Ti budovatele papirovych zdi to budou mit cim dal tezsi.
Po dnesnim patku, spise pribude priznivcu Konvickovi a take lidi ochotnych dobrovolne prispet na znovuvybudovani pohranicnich zatarasu. Urezana hlava francouzskeho podnikatele a povrazdeni nemecti turiste je pro vetsinu lidi neprijemne padny argument proti hlasane mirumilovnosti islamu.
MP
June 26, 2015 v 22.59
Pavlovi Kuchejdovi
Atentáty na potraťové kliniky s nějakou tou desítkou mrtvých, několik běžících soudních kauz požadujících zákaz vyučovat biologii podle evoluční teorie -- proč Vám nevadí přistěhovalci z téhle země? Je jich u nás docela dost.
??
June 27, 2015 v 13.38
Mily p. Profant.
Ze jste reagoval ve stylu a vy zase bijete cernochy mi nevadi. To ze jste reagoval na naprosto neutralni konstatovani faktu tim ze jste mi podstrcil nazor uz mi ponekud vadi. To ze jste si nesiml, ze mi ti privandrovalci ze zeme, jejiz meno neni dovoleno vyslovit (nebo se stydite ?) vadi to me stve. O doslovne cernem zlu z nejmenovaneho hlavniho mesta nejmenovaneho hlavniho statu jsem uz psal. Vadi mi agenti nejmenovaneho statu, kteri se stavaji ministry kultury . Vadil mi uchylny poradce predsedy vlady (nastesti diky jeho uchylce uz svrzeny) ktery byl a mozna dale je placeny onou mocnosti. Vadi mi ze mozna i diky iniciative tehle mocnosti se zrodila idea jak dorazit evropsky socialni stat skrze imigranty (vysvetluji v jine diskuzi). A take mi vadi ze vlast techhle posahanych fanatiku dava za priklad nabozenske demokracie jeden profesor, ktery je mi putna. Jo to je ten co se chlubi palenim knih a nenavisti k Rusum.












MP
June 27, 2015 v 15.27
Pavlovi Kuchejdovi
Proč by se nesměla pojmenovat, jde samozřejmě o USA a nepojmenoval jsem ji, protože to z kontextu bylo naprosto jasné. A žádný názor vám nepodsouvám, ptám se, proč vám imigranti z této země nevadí.
Vy mi píšete, proč vám styl, kterým si USA pojišťují loajalitu svých spojenců (už od římského impéria musel člověk z kontextu obezřetně rozpoznávat, kdy slovo "foederatus" znamenalo "partner" a kdy "vazal, kterému říkáme ze zdvořilosti spojenec"), ale to je něco jiného.
Nebudu psát "americké sekty tady nechceme" a nebudu tvrdit o naprosté většině Američanů v Praze, že by měli cokoliv společného s řečeným sektářství, ale máme u nás pár sektiček s fanatickými projevy, naroubovaných na kořeny dovezené z Nového světa. A jejich vliv při prosazování individuálního plnění povinné školní docházky byl hodně zřetelný. A věřte mi, to je mnohem větší problé, než jestli chodí nějaká holka do školy se zahalenými vlasy.