Biopotraviny jsou nutričně hodnotnější než produkty konvenčního zemědělství

Vratislav Dostál

Tento týden byla zveřejněna nejrozsáhlejší mezinárodní analýza, která prokázala, že biopotraviny obsahují výrazně vyšší hladinu nutričně hodnotných antioxidantů a nižší hladinu toxického kadmia a reziduí pesticidů.

Biopotraviny obsahují výrazně vyšší hladinu nutričně hodnotných antioxidantů a nižší hladinu toxického kadmia a reziduí pesticidů. Prokázala to nejnovější studie mezinárodních expertů vedených britskou Newcastle University, zveřejněná v prestižním vědeckém časopise British Journal of Nutrition. Jedná se o dosud nejrozsáhlejší studii zaměřenou na nutriční hodnoty ekologických a konvenčně pěstovaných produktů.

Studie dokazuje, že konzumací biopotravin zvýší spotřebitelé příjem pro tělo důležitých antioxidantů a polyfenolů o dvacet až čtyřicet procent bez zvýšení příjmu kalorií. Zároveň mají spotřebitelé jistotu, že tyto potraviny obsahují výrazně méně reziduí pesticidů a těžkých kovů.

×