Vyjádření mediálního zástupce Zdeňka Bakaly

Pavel Kočiš

Pavel Kočiš, mediální zástupce Zdeňka Bakaly, reaguje na text Romana Sikory „Naši roztomilí neškodní furianti".

Odmítáme tvrzení pana Sikory, který se o panu Zdeňku Bakalovi vyjadřuje jako o člověku „bez skrupulí, nedodržujícím smlouvy a spekulujícím s byty a osudy jejich obyvatel a zároveň financujícím Havlův slet mravně nezávadných intelektuálů pod názvem Fórum 2000". Pan Bakala nikdy žádné smlouvy neporušil a s byty nespekuluje a nikdy nespekuloval, tím méně s osudy jejich obyvatel.

Pokud pan Sikora naráží na tzv. byty OKD, pak je třeba uvést, že společnost RPG Byty, které tyto nemovitosti patří a spravuje je, prošla auditem zadaným Ministerstvem financí České republiky. Výsledkem tohoto auditu je, že RPG Byty bezvýhradně dodržuje privatizační smlouvu a hospodaří v souladu s nejlepšími zájmy nájemníků.

Pokud má pan Sikora nebo čtenáři vašeho serveru zájem o podrobnosti, rádi bychom je odkázali na Bílou knihu, která se celým případem podrobně zabývá. Pan Bakala ve společnosti RPG Byty nepřímo vlastní pouze 50% podíl a na výkonném řízení společnosti se vůbec nepodílí.

Považujeme proto za naprosto nevhodné neustále se opakující spojování této problematiky přímo s jeho osobou.

    Diskuse
    PE
    February 11, 2011 v 9.15
    Když už jsme u těch knih => http://www.bytyokd.cz/?q=cerna-kniha
    February 11, 2011 v 9.44
    Literatura faktu
    Zajímavé čtení, ale trochu nepřehledné. Už skončily všechny ty soudy?
    JH
    February 11, 2011 v 12.28
    Bakal spekuluje s osudy všech obyvatel této země
    už jen tím, že finančně podpořil před volbami strany vládní koalice. Proto má na tom, co se dnes děje, výrazný podíl.
    TT
    February 11, 2011 v 12.50
    Koho chleba?
    Klasické polopravdy obhajující tuto naprosto nemorální transakci!
    Auditoři nemluvili s nájemníky ani nereferovali o vyvádění peněz ze společnosti. Takových auditů tu už bylo a od mnohem renomovanějších společností. Co třeba Andreson, s těmi jste nespolupracovali - než se přišlo na to na to jak podváděli v případě Enronu? Pan Bakala vlastní jen 50 % - a ještě nepřímo? Vtipné, samozřejmě, že to může přes fuducies protáhnout přes daňové ráje, jak to tihle vykukové umí. Ale řekněte, kdo je ten druhý vlastník, který tomu dobrodinci Bakalovi drží ruce aby se celý nerozdal?
    Nikdo takový není, že. Je to prostě jen a jen Bakalovo záležitost. Byty nikdy neměly být součástí privatizace a Bakala to ví.
    Fantastické taky je, když píšete, že se na vedení společnosti vůbec nepodílí. Ale to my přece víme. Řeči o tom, jak tihle lidé někde pracují jsou jedna velká snůška nesmyslů. Po té, co se jim povedlo pár privatizačních spekulací už nesáhnou na práci a na vše mají své poskoky, kteří pak píší podobné servilní hlouposti.
    A aby to měli kryté, nakoupí si vlastní média, kde mu pak svazáci z Ekonomie, i-hned a taberiovští šmoulové z Respektu poslušně vytvářejí vlastní svět, ve kterém se dobře daří spekulacím, podvodům, oblbování. Ale optimistickými články o mafiánském kapitalismu si střechu v rozpadajících bytech pana Bakaly nikdo nezalepí, viďte pane Kočiši.
    DV
    February 11, 2011 v 23.29
    No, ja nevim, kde je problem
    Kdyz uspel u soudu Zaoralek s tim, ze Bakalu nazval gaunerem pote, co ho magnat zazaloval. Tohle je daleko mensi kalibr...MJ na tom "sletu intelektualu" byl i izraelsky valecny zlocinec Ehud BaraK::)
    JG
    February 13, 2011 v 16.24
    Nevěděl jsem, že Zdeněk Bakala čte divadelní recenze na Deníku Referendum - tak ale je to dobrá zpráva, ne?