Jeseníky lákají do Zelených hostinců
Marek HomolkaNabídnout to, co tu zatím nebylo. To je hlavním úkolem projektu Zelené hostince, jenž byl měl sloužit ke společné propagaci území Jesenicka a Opolského vojvodství v Polsku.
Na Jesenicku vznikl projekt Zelené hostince zaměřený na návštěvníky, kteří vyznávají zdravý životní styl.
„Mnohým návštěvníkům dnes již nestačí otřepaná ujištění, že hotel je obklopen nádhernou přírodou a že restaurace nabízí výběr ze šedesáti jídel včetně domácích specialit,“ říká projektový manažer Marcel Šos.
Jesenická rozvojová obecně prospěšná společnost se ve spolupráci s polským partnerem rozhodla uskutečnit projekt, jehož cílem je vytvoření a propagace sítě zařízení, která jsou schopna nabízet kvalitní stravu, ubytování a možnosti rekreace při dodržení zásad ohleduplnosti k přírodě a trvale udržitelného života.