Řekněmě to jasně, řekněme to nahlas: uprchlíci vítáme vás

Ondřej Mazura

Stážista-fotograf Deníku Referendum Ondřej Mazura se během své cesty Londýnem nachomýtl k demonstraci solidarity s uprchlíky, která se konala před britským parlamentem. Na místě pořídil několik fotek a zaznamenal pár sloganů.

Skandovalo se například:

Say It Loud, Say It Clear, Refugees Are Welcome Here

(Rekněmě to jasně, řekněme to nahlas, uprchlíci vítáme vás)

Mluvíte-li anglicky, můžete kampaň sledovat na twitteru pod hashtagem #DontLetThemDrown

    Diskuse
    May 14, 2015 v 13.47
    Upchlíky ano.
    Ale to by jejich podstatnou část museli tvořit matky s malými dětmi, či celé rodiny. Ale mladí a zdraví mužové? Ti jsou přece klasickými migranty. Není už načase přemýšlet?
    Co takhle hnát k zodpovědnosti ty, kteří zavinili tuto migraci? Ty, kteří svrhli Gaddafívo, ty, kteří platí islámské terotisty s cílem svrhnout Asada.
    Kde jsou demonstrace proti viníkům? Demostrace pro přijetí migrantů probíhaly, proč tedy ne proti viníkům?
    Aktivisté mají plno řečí o pomoci těm dole ale buď jen planě kecají, nebo dokonce neví o čem situace je. Kdo bude živit uprchlíky a kdo bude donucen v jejich sousedství žít? Jen ti dole, kteří nemohou prchnout do daňových rájů. Jen ti dole, kteří nemají dost peněz, aby mohli bydlet v nějakých satelitních městech, ve kterých nejsou volné ubytovací kapacity. Aktivisté budou zase dělat ty hodné, vstřícné humanisty ale platit to jejich "dobrodinní" budou jiní. A budou to někteří platit zatraceně sníženou kvalitou svého života.
    Takhle se nahánějí voličové Le Penové, Orbánovi a dalším. Slepí aktivisté bohužel neprozřou.