Zavádění EET v Hoslovicích: na ženy vůbec nikdo nemyslel

Terezie Daňková

Andrej Babiš je zván na jihočeskou zábavu do Hoslovic. Může takové pozvání vůbec odmítnout?

Den před spuštěním EET byly dvě moje zaměstnankyně v práci dvanáct hodin. Náplň práce: EET. Nebudu psát jejich hodinovou mzdu, abych nespustila debatu o tom, zda je vysoká či nikoli. Každopádně jejich mzda existuje.

Dle mého názoru současné přesčasy platím zbytečně. Kdyby se přechodná doba stanovila na normálních pět, šest měsíců, tak se dají drobnosti odladit v rámci normální pracovní doby, v mezičasech, které v hospodě existují. Nějaká úcta k převážně ženskému personálu nezavést EET před vánoci, o tom se v českých zemích nesmí ani mluvit.

Termínování je od ministerstva financí sprosté vůči všem, kteří v pohostinství dělají a už tak mají svátky narušené kvůli své práci. Já a mé dvě dámy, které se tím ve firmě zabýváme, máme dohromady šest malých dětí.

Kdyby se EET zavedlo po pětiměsíční lhůtě třeba od 1. dubna příštího roku, tak by těchto šest dětí mělo normální vánoce jako každý rok a stát by o nic nepřišel. Když jsme nějak fungovali doteď, tak se to o čtvrt roku nezblázní.

Nějaká úcta k převážně ženskému personálu nezavést EET před vánoci, o tom se v českých zemích nesmí ani mluvit. Foto magic4walls.com

Nutnost překotné instalace vyvolává nejen na nás, ale i na státní úředníky tlak, který stojí peníze. Na přesčasech, na chybovosti, na expresních příplatcích. Všechno to jsou náklady.

Přijdu z hospody, pustím si počítač, a dozvím se, že hospody, které zdražují, doteď podváděly. Říká to Andrej Babiš. To už je obvinění z trestné činnosti, které by měl tento pán dokázat. Pokud ne, jedná se o trestný čin pomluvy.

Každé vydání účtenky, ve dvojím, trojím, nebo bůhvíkolikaterém vydání mě stojí peníze. Když si o ně řeknu, tak jsem doteď byla zloděj a podvodník.

Zavolejte někdo Andrejovi, ať jde k nám v sobotu na zábavu sloužit za bar. Ráno mu dám výplatu, kterou dávám lidem, a odešlu do koruny všechny srážky a supersrážky, které mám nařízené. Jo a nezapomenu mu zdanit dýško.

    Diskuse
    TT
    December 5, 2016 v 11.24
    Andrej nedělal
    v životě nic jiného než kšefty, takže o normální práci toho ví asi tolik, jako panda o Mléčné dráze. A ukazuje se, že toho moc neví ani o managementu. Ono něco skutečně řídit je dost odlišné od vytváření oligopolních struktur a likvidace seriózní konkurence nekalými praktikami a podivnými kšefty.
    December 5, 2016 v 12.40
    Kašlat na Babiše, ale co ČSSD?
    Má to být strana hájící zájmy nižší a střední třídy. Podvádět se nemá, ale proč po hospodských jede tak urputile i ona, cožpak oni nejsou v podstatě velkou většinou nižší a střední třídou? Je tedy v zájmu utahovat jim šrouby, když na druhé straně veřejně odtékají mnohanásobky bez jakékoliv snahy socanů s tím něco udělat?
    Jaký může být pak na ČSSD ze strany těch malých náhled?
    Jiné by to bylo, kdyby se udělal pořádek s velkými únikáři, pak už by to mělo logiku, že se postupně dojde dolů. Ale začínat s velkou pompou u těch malých a ty velké nechat na pokoji, je obyčejné svinstvo. Proč se jej ČSSD zůčastňuje je mi záhadou.
    Babiš navíc dokázal chudáky rozeštvat, což se jemu samozřejmě hodí. Jeho lži beztrestně procházejí medii a není novin, kde by téměř pravidelně nerozdával celostránkově svá "moudra". Jednou tvrdí, že všichni, co s podnikáním v hostinské činnosti skončili jsou zloději, kteří se objeví pod jinou firmou, podruhé tvrdí, že ti, kdo skončili, skončili jen proto, že je obecní, či městské úřady nepodpořily. Škoda, že tu oslovinu nerozvinul, mohli jsme se dozvědět, jak by to pokračovalo v oněch obcích či městech dále. Neboť pomoci jednomu podnikatelskému subjektu by znamenalo závazek pomoci i druhým.
    Takové perly chrlí snad denně, ale provází je úctivé mlčení. To kdyby něco takového řekl Zeman, nebo jeho kohorta, to by bylo řevu! Tam jsou novináři nevídaní rekové!
    Zpět ale k ČSSD. Opravdu se domnívá, že zavedení EET nastolí rovnost v podnikatelském prostředí? Pokud ne, tak proč s tím nic nedělá?
    December 6, 2016 v 11.34
    Dnes v Právu:
    "Česká republika kvůli padělání přichází ročně o více než 18,5 miliardy koruna také o 13 800 pracovních míst."
    Přitom se jedná o další nezdaněné peníze, které opouští ČR, na rozdíl od těch, které nezdaní putykáři. Ty zde zůstanou a jdou znovu do oběhu. Výsledná škoda na padělcích je tedy mohonásobně vyšší, než ta, kterou Babiš předpokládá na EET. Přesto nekoná a honí hospodské. S ČSSD po boku. Co dodat?
    IH
    December 6, 2016 v 13.41
    Měřme i podnikatelům jedním metrem
    Trochu mě překvapuje, že na stránkách DR převažuje kritický postoj a výhrady k zavedení EET. Nemusím být (a nejsem) příznivec A. Babiše, ale mohu uznat, že splnění tohoto bodu vládního programu je chvályhodné. Nejde o to očekávat zázraky, nýbrž především o to, že je to tak principiálně správné. Ze svého okolí vím, že se na záležitost takto mnozí dívají. Podivná blahosklonnost stran podnikatelů není něco, co bychom měli donekonečna tolerovat a prolongovat.