Kolik nálepek máš, tolikrát jsi člověkem

Zuzana Válková, Zuzana Vlasatá

Potřeba značkovat celý známý vesmír a bytosti v něm ideologizujícími nálepkami nás přiměla vypracovat vzorový dokument, jak důsledně kádrovat. Redaktorky Válková a Vlasatá jedna na druhou napráší, co jsou vlastně zač.

Upozornění: Následující text obsahuje ironii. Jeho doslovné čtení může způsobit poruchy nálady a soustředění. Jinak je snad neškodný. Až na to, že může někoho urazit. Ale to je schválně.

Vzaly jsme to s kolegyní Zuzanou Vlasatou na sebe, protože zatím nejsme spokojeny s tím, s jak liknavou prací v rozdávání nálepek se v digitálním prostoru střetáváme. Levičák, pravičák, pravdoláskař, feministka — to má být jako všechno? Takové bruslení po povrchu skutečnosti? Pro milovníky duševních schémat přicházíme s důkladnou revizí našich morálně-volních vlastností na základě výstupů, které jsou o nás k dispozici na internetu a sociálních sítích.

Někde jsme, pravda, ve výhodě, protože se trochu známe, ale zájemce se tím nedá odradit — a kádruje o to usilovněji!

1.Válková o Vlasaté (ta s rovnými vlasy a velkým nosem o té s kudrnatými vlasy a malým nosem):

Agresivní ekologická aktivistka Zuzana Vlasatá. Foto Facebook Zuzany Vlasaté

Vstupní prohlídka, čili pohled na ilustrační fotografii autorky naznačuje, že je ještě mladá. To lze použít, když člověka nenapadá nic, co by jí odpověděl na tvrzení, o kterém nic neví, ergo argumentační funkce zní: slečna Vlasatá toho ještě málo pamatuje, aby nám tady mohla něco říkat.

Při pohledu na její dosavadní výstupy pro Deník Referendum nezbývá, než sprásknout ruce. A pak si je zamnout. To je matrijál! Jak nám to celé ujíždí vlevo, vidíte to?! Máme tam například:

Článek o kozách a venkově. Bio. Eko. To by nemohl psát pravičák, ten jí produkty z pole pouze tehdy, je-li hipster. Je-li pravičák konservativní, živí se geneticky modifikovanou kukuřicí a kozu zná leda z knih pro děti. Psaní pro Sedmou generaci je s takovým tíhnutím logické, protože levičáci bývají často agresivní ekologisté přivazující se k Temelínu a starým stromům, o čemž svědčí i občasné příspěvky slečny Vlasaté na Facebooku. Samá zvířátka, příroda, no hrůza.

Texty o botách, legínách, teplácích... Á, takže slečna je marnivá! V dnešní tíživé době? Takové elitářství.

A pak tam máme, podívejme se, feminismus! To je smutné, taková mladá holka, a už nesnáší chlapy. Kdyby jí člověk otevřel dveře, určitě se urazí. K feminismu ještě ženský aktivismus a fandění Pussy Riot. Pochopitelně, když doleva a s feministkami, tak rovnou revoluce.

Slečně se taky nelíbí prezident Zeman, a to opakovaně. No jo, tihle Schwarzenbergovi voliči, ti jsou nepoučitelní, jeho prázdný měšťácký kult ne a ne zhasnout.

...tímto způsobem lze pokračovat dále, pro úsporu prostoru však nabízíme shrnutí:

Zuzana Vlasatá je příliš mladá levicová agresivní ekologistická aktivistická feministka s elitářskými sklony, která spolu s pražskou kavárnou štve proti legitimně zvolenému prezidentu této země.

Nemáte zač.

2.Zuzana Vlasatá o Zuzaně Válkové (ta s kudrnatými vlasy a malým nosem o té s rovnými vlasy a velkým nosem):

Zhýčkaná pražská panička Zuzana Válková. Foto Facebook Zuzany Válkové

Začněme rovněž od profilové fotografie autorky. Zuzana Válková má tvářičku jako obrázek, každý vlásek na svém místě, oblékla se do bílé košile. Všechno ťip ťop. Tahle, vážené čtenářky a vážení čtenáři, vypadá dámička z vypulírované korporátní kanceláře. Už to je na stránkách Deníku Referendum podezřelé a měli bychom tomu věnovat náležitý zřetel.

Co dál o ní víme?

Bydlí v Praze a hned v prvním textu přiznává averzi k Miloši Zemanovi. To samozřejmě nemůže znamenat nic jiného, než že volila Karla. Takoví, jako je paní Válková, si doma vyvěšují tibetskou vlajku, 17. listopadu si pouští na plné kule Martu Kubišovou a v pražské kavárně obtěžují ty, kdo si ještě zachovali špetku zdravého rozumu, svými humanrightistickými teoriemi.

Paní Válková pochopitelně neví nic o tom, jak se žije normálním lidem. Pravidelně sice při různých příležitostech zdůrazňuje, že pochází z moravsko-slezského pomezí, ale to samozřejmě nic neznamená. Nějakého toho strýčka z pátého kolena má na venkově kde kdo.

Dále se paní Válková ráda chlubí svým synáčkem Rudíkem. Pravděpodobně se na své mateřské dovolené může ukousat nudou, a tak se nás rozhodla krmit svými moudry.

Pojďme ale hlouběji do historie. Co dělala tato přechytřelá maminka než šla na mateřskou? OSVČ? To se asi moc nepředřela. Vzhledem k fotografiím, které si můžeme prohlédnout na jejím facebooku — to je pořád samý piknik s kamarádkami, večírky v pražské kavárně, válečka u moře, Paříž, Tokio, Amsterdam a tak dále — lze bez okolků usoudit, že si ji hýčká a finančně zabezpečuje její partner. Však je taky paní Válková pěkný a reprezentativní doplněk.

To se pak samozřejmě nemůžeme divit, že jsou ty přechytřelé články paní autorky furt samá legrácka, když nemá na pořádné starosti čas.

Sečteno podtrženo, paní Válková je hýčkaná pražská panička, která neví lautr nic o normálním životě. Typická frustrovaná „zoufalá manželka”, která si kompenzuje nudu na mateřské psaním pseudopolitických pseudomouder. Je to volička Karla Schwarzenberga, tedy pravdoláskařka. Je jen na pováženou, že takový pravicový, buržoazní výsadek nechají v Deníku Referendum psát. Naštěstí to beztak nikdo nečte…

Rádo se stalo.

ZUZANA VÁLKOVÁ, ZUZANA VLASATÁ

    Diskuse
    OH
    November 21, 2014 v 19.20
    A pointa?
    ???
    PL
    November 21, 2014 v 23.37
    Fajne
    ..ale to nejinteresantnější o vlasaté Ádvojce a válečkové spravedlnosti jsme se zase nedozvěděli!
    (Jak dlouho ještě budou napínat trpělivost laskavého čtenáře?!)
    JP
    November 23, 2014 v 12.11
    Pointa?
    No ano, na první pohled se skutečně zdá, jako by zde bylo řečeno poněkud příliš málo; jako by tomu celému chyběla pointa. Anebo jinak řečeno, že "to nejinteresantnější jsme se nedověděli".

    Ovšem, ono zde asi skutečně nešlo o nějakou "pointu", tedy o nějaký závěr; daleko spíše je nutno položit si otázku po počátku, tedy po příčinách, proč byl tento text napsán.

    My, "staří harcovníci" virtuálních ideových a ideologických střetů, jsme v podstatě už uvyklí tomu, na případné ataky na nás reagovat jaksi "po mužsku", tedy na útok odpovědět protiútokem.

    A asi si opravdu dost dobře nedokážeme či vůbec nemůžeme představit, jakým - otevřeným či ještě spiše za internetovou anonymitou skrytým - atakům mohou být vystavené mladé autorky, které se nevyhýbají kontroverzním tématům a zaujímáním jednoznačných pozic, aniž by se přitom nechaly ideově zařadit do té či oné ideologické škatulky.

    Jak ubohý a přízemní mohou mít charakter takovéto ataky speciálně z řad mužské části populace, bylo možno se přesvědčit i na stránkách DR. Tyto ataky jsou o to podlejší, že právě mladé autorky, od kterých se tak nějak za všech okolností očekává uchovávání ženského šarmu, nemají žádnou efektivní možnost na natolik zákeřné a obhroublé útoky adekvátním způsobem odpovídat.

    Takže, jestliže jsme se tu nedozvěděli "to nejinteresantnější" o samotných autorkách, je možné, že jsme se tu přece jenom něco dosti zajímavého - a především odhalujícího - dozvěděli o jisté části českého internetového publika. O jeho obhroublosti, o jeho zákeřnosti; o tom, jak absenci skutečných argumentů kašíruje podpásovými osobními ataky a primitivním nálepkováním.
    JK
    November 23, 2014 v 14.36
    Pointa
    Pro mne je pointa v tom, že paní Válková je krásná žena (paní Vlasatá nejspíš taky, ale to nebylo vidět) a že obě jsou vtipné, chytré a hlavně schopné sebeironie. Palec nahoru. Budu vaše texty číst pozorněji.
    ***Autor je sexistycký a machistický příslušník lumpenkavárny, schwarzenberkovec a tedy přisluhovač Miroslava Kalouska a vrahů z volstrýtu. Není zač.***
    PL
    November 23, 2014 v 19.44
    T panu Poláčkovi
    Prosím, prosím, když již citovat tak adresně a přesně! Vzhledem k tomu, že já přeci píšu "nedoZvěděli" (a dost si na tom zakládám:)), tak jste zřejmě reagoval na někoho či něco jiného než na můj mírně prognostický minipříspěvek. Pak by ale bylo vhodné to zmínit, třebas aby případní laskaví čtenáři zbytečně nezůstávali v nejistotě nebo nediskutovali nad něčím úplně jiným... Děkuji za pozornost.