Jaromír Soukup for president

Jan Šícha

Jaromír Soukup může být příštím českým prezidentem už proto, že u nás věci nakonec vždy dopadnou špatně.

Televize je jednosměrná sociální síť pro chudé. Kdo u nás přepíná mezi programy a přemýšlí, koho by si dal do přátel, narazí na Jaromíra Soukupa. Ideální přítel, protože je hodně často k vidění. Na televizní obrazovce mluví a mluví, což by jistě nemohl, kdyby byl někdo nedůležitý.

Zkušenost ukázala, že určití kandidáti na prezidenta drtivě a triumfálně vítězí mezi Malou Stranou a Vinohrady ve městě Praha. Zvolen je vždy někdo jiný. Praha je všude mimo Prahu velmi neoblíbená.

Jaromír Soukup může být příštím českým prezidentem už proto, že u nás věci nakonec vždy dopadnou špatně. Jeho protikandidáti pak mohou být ve městě Praha zvoleni do Senátu, což také není marné. O všechny je u nás postaráno, což je moc dobře, a je to úplně navzdory faktu, že u nás věci dopadají špatně.

Kdo by nechtěl mít prezidenta v obýváku? Repro DR

Politická komunikace v počítačové éře

V počítačové éře, pokud se má dělat politika, je hlavní překonat dědictví někdejších politických stran. Politické strany se vším zacházely podobně jako vejcorodí živočichové se svým narozením.

Všechno se muselo vysedět. V politických stranách bývalo hodně lidí, z nichž všichni něco dělali, ale jen málo jich smělo dlouho mluvit. Díky televizi je možné vzít to za opačný konec a prohlásit, že kdo dlouho mluví, je politik. A obejít se bez členstva.

Piráti zjistili a názorně ukázali, že je možné na síti překonat kmenový princip praktikovaný v politických stranách. V klasické straně se svádějí velké bitvy o to, aby členstvo, řekněme z Opavy a přilehlých okresů (ať se pořád nemluví o Ostravě nebo Olomouci), prosadilo svého člověka do funkce řekněme ministryně.

Lidé z Opavy a okolí vystupují jako jednotný kmen, který handluje s jinými kmeny. Když se rozhodování převede na internet, namáhavý proces kmenového jednání odpadne.

Nejzajímavější klání je dnes v politice mezi mistry zkratky. Lídři tradičních politických stran v této společnosti vypadají jako strejci ze vsi. Mezi mistry zkratky — hnutím ANO, Piráty a Jaromírem Soukupem každý používá svůj způsob, jak se dostat k cíli.

Prezident s diplomem za snahu

Na škole v přírodě jsme dostávali diplomy „Za snahu“. Jaromír Soukup působí dojmem člověka snaživého, jednoho z nás. Houževnatost bez talentu, těžkopádný jak sovětské sáně. A kam to dotáhl!

Vůbec by nemusel vystupovat v televizi, kterou vlastní, ale on to dělá, neúnavně, pro nás, jen pro nás. Na Hradě to bude dělat stejně, nepřestane s námi mluvit. Jednosměrně, na sociální síti pro chudé.

Když si zvolíme Jaromíra Soukupa prezidentem, bude pořád s námi, až v obýváku. Kdo by nechtěl mít prezidenta v obýváku?

Musíme Jaromíra Soukupa přesvědčit, aby za nás kandidoval. Chceme prezidenta s diplomem „Za snahu“.

Česká cesta ke štěstí

Zatímco v Americe se společenská frustrace projevuje tím, že každou chvíli někdo vystřílí školu, u nás se dva chlapi zapálili na Václaváku. Šťastná země, kde na kasu ošetří popáleniny způsobené úmyslně, vlastní rukou.

Palachův příklad zatím vítězí nad příkladem Olgy Hepnarové, která sedla do náklaďáku, a ač nemuslimka, najela do lidí, kteří čekali na tramvaj.

Když si za prezidenta zvolíme Jaromíra Soukupa, určitě lidem vymluví i to sebezapalování, přestože venkoncem taková činnost moc lidí neobtěžuje. A budeme šťastní.

Ke štěstí si dojdeme naší, českou cestou. Je to úplně blízko, když to vezmeme tou správnou zkratkou.

    Diskuse
    No já nevím, Soukup je sice bojovník proti elitám, což je dneska v módě, ale ani jeho největší fanda mu neuvěří, že mu jakkoliv záleží na lidech (a rozumějme - je jedno, jestli ve skutečnosti záleží nebo nezáleží, jde o pocit, že záleží, viz. třeba Zeman).
    Navíc to není tzv. těžká váha (jako třeba Klaus junior), ale kašpar.

    Podle mě bez šance.
    January 29, 2019 v 15.37
    Soukup je žvanil druhé kategorie
    Klaus starší, mladší či Okamura určitě mají větší šanci. Ale myslím, že po 20 letech proruské a protizápadní normalizace (2x Klaus a 2x Zeman) bude šance na někoho lepšího. Je čas začít ho hledat a nespamovat takovýmito pofidérními figurkami.
    HZ
    January 29, 2019 v 20.32
    Pane Morbicere,
    u nás šanci neurčuje ani šaškovitost kandidáta, ani zdání, jestli mu záleží i na někom jiném než na sobě. Rozhodující zatím většinou bylo, koho naštve zvolení tohoto borce.
    Jediné, co mi dodává optimismus, je pomyšlení, že se na Soukupa a jeho nedávné tahy hodí rčení: "Tančí tak rychle, jak dokáže."